Sök...
Stäng den här sökrutan.

There’s a new player in town

New York eller Skövde? Rebecca Rouse, forskare och lärare i digitala medier från Georgia i USA valde Skövde. Anledningen? Nya möjligheter och öppna människor. Let’s connect!

Innan flytten från New York pendlade Rebecca till Skövde för att samarbeta med forskarkollegorna på Högskolans Spelutvecklingsprogram. Det var något med tempot och arbetsklimatet i Skövde som fick henne att börja fundera på en nystart på andra sidan Atlanten. Så när en ny tjänst dök upp på Högskolan i Skövde var beslutet för Rebecca, hennes fru och deras son inte svårt: Det var dags för ett nytt steg.

I huset utanför Tidan samlar de energi inför vardagens utmaningar. Frun utbildar sig till snickare, sonen lär sig svenska med en rasande fart och Rebecca undervisar framtidens spelutvecklare i estetik och digitala medier.

– Vi ger studenterna en större verktygslåda genom att lära ut estetikens och berättandets historia och kopplar ihop det med nutida begrepp som VR (virtual reality) och AG (augmented reality), säger Rebecca Rouse. 

Men vad tycker en amerikansk storstadsforskare om att bo och verka i Skövde?

– Skövde är en vacker stad med ett skönt tempo. Människorna är så öppna och vänliga! Spelutvecklingsprogrammet är fantastiskt med så många olika forskningsfält som samverkar. Skövde är en unik plats tack vare spelutvecklingen och det andningsrum som finns här är värdefullt för mig både privat och för att komma vidare i min forskning, säger Rebecca.

Möjligheterna finns i Skövde. You’re invited.

Hoppa till innehåll