Sök...
Stäng den här sökrutan.

Tillgänglighetsredogörelse

Tillgänglighet för skovde.com

Next Skövde och Skövde kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur skovde.com uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

 

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Webbplatsen är i allt väsentligt förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service med undantag för:

  • vissa rubriker och länkar har engelska ord som inslag i texter för att skapa en viss lekfull tonalitet i texterna och för att skapa nyfikenhet och upptäckarglädje i syfte att få mer information om Skövde.
  • vissa dekorativa inslag inte har en beskrivande alt-tagg.

 

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du behöver innehåll från skovde.com som inte är tillgängligt för dig, kan du kontakta oss. Likaså om du anser att vi inte uppfyller lagens krav. Om du behöver innehåll från skovde.com som inte är tillgängligt för dig, kan du skicka e-post till [email protected] eller ringa 0500-446688.

 

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, så meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

 

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn över lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla till Myndigheten för digital förvaltning.

 

Hur vi testat webbplatsen

Vi har granskat tillgängligheten både med automatiserade verktyg och genom manuell granskning. Detta görs av oss själva och med stöd av extern kompetens.Senaste bedömningen gjordes 2021-10-26.

Vi har använt oss av följande tjänster:

  • https://webbriktlinjer.se/testa-din-webbplats/
  • Google Lighthouse – för tillgänglighetstest. 92 poäng av 100.

Webbplatsen publicerades den 2021-10-22.
Redogörelsen uppdaterades senast den 2021-10-26.

Hoppa till innehåll