Sök...
Stäng den här sökrutan.

Get Started

Our next player?

Starta upp, etablera och väx vidare i Skövde.

255

There is a place for business. Skövde.

Gång på gång väljer ledande företag att investera i Skövde och etablera sig just här. Det är ingen tillfällighet.

Som noden i Skaraborg – Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion – har Skövde en stark position som tillväxtmiljö för innovation. Genom satsningar på internationella arenor för utbildning, forskning och utveckling har Skövde tagit en ledande internationell roll inom produktionsteknik, IT och spelutveckling. Det märks tydligt i antalet växande företag, start-ups och nya etableringar. Visste du att flera av Nordens största Fin-Tech bolag finns här i Skövde och att många framgångsrika spelstudios, vars spel toppar världslistorna, har vuxit fram här?

Skövde ligger nära Sveriges stora marknader och har bra infrastruktur, logistikmöjligheter och kommunikationer. Från Stockholm kommer du till Skövde på två timmar, från Göteborg på en. Och här finns gott om arbetskraft och talanger inte minst genom Högskolan i Skövde och flera praktiska gymnasier som ständigt förser företagen med kompetens och drivna studenter.

Finns det mark och lokaler? I Skövde är vi väl rustade för att kunna ta emot större etableringar och Science Park Skövde utökar med många fler centrala och spännande lokaler i det nya området Skövde Science City som nu växer fram.

Join the game!

Spela video om En robotarm som står på ett bord

Ready to start up?

Det är inte konstigt att antalet nystartade företag i Skövde blir fler för varje år. Här finns nämligen Skövde Science Park och en framgångsrik inkubator som ger entreprenörer rätt förutsättningar att lyckas.

Har du en innovativ idé inom IT/tech eller spel? Då kan du söka till ett av Science Park Skövdes start up-program. Här finns professionella affärscoacher som hjälper dig med det mesta, allt ifrån att formulera din affärsplan till hjälp med finansiering. I parken finns bland annat Almi Företagspartner, IDC West Sweden AB och Skaraborg Invest som kan bistå i form av kontakt med riskkapitalister, affärsänglar eller ansökningar till finansieringsinstitut.

För dig som har ett nystartat företag inom spelutveckling finns Sweden Game Arena, ett community med spännande företag som Coffee Stain Studios, Stunlock Studios och Iron Gate Studio.

Got an idea?

Just join!

For innovation,
press play

Forskning och innovation finns överallt i Skövde. Våra innovativa miljöer och nätverk med olika branschinriktningar samlar dagligen entreprenörsdrivna människor som älskar samarbeten.

Science Park Skövde stöttar och utvecklar de ledande företagen inom Smart industri, Fintech och Spelutveckling. Sweden Game Arena är ett community som består av både professionella spelutvecklare och studenter från Sveriges största dataspelsutvecklingsprogram på Högskolan i Skövde. Och ASSAR – Industrial Innovation Arena – är en mötesplats som fokuserar på nya lösningar till industrin, genom utbildning, innovation och forskning. 

I Skövde finns ett stort fokus på framtidens produktionsteknik och flera företag som inriktar sig på just fordonselektrifiering är etablerade här. För dig som är verksam inom industrin finns därför flera relevanta nätverk. Vad sägs om ett robotnätverk med fokus på automation och teknik, ett VD-nätverk eller nätverk för virtuell driftsättning? Nätverken finns till för att utveckla företagen och för att stärka den lokala konkurrenskraften.

I Skövde finns också ett gott samarbete mellan region, näringsliv och akademi och en tydlig gemensam målbild – att fortsätta vara ett centra för det innovativa Sverige.

get-started!

Get started

Vårt fokus på innovation har gjort att det växt fram en hel startup-scen i Skövde. Här finns gott om affärsidéer och genom inkubatorn på Science Park Skövde ges företag stöttning och möjligheter att kunna utvecklas och skala upp sin verksamhet.
varldsbast-pa-klimatneutralt

Världsbäst på klimat-neutralt

Visste du att Volvo Cars fabrik i Skövde är en helt klimatneutral tillverkningsanläggning och att Skövde är en av endast ett fåtal klimatneutrala bilfabriker i hela Europa.

Go Skövde!

nya-foretag

255

Så många som 255 företag startas i Skövde varje år.

katsching!

Katching!

Är det möjligt för en nystartad spelstudio att göra en vinst på 464 miljoner första året? Ja, om man som grundarna till Iron Gate har gått Skövdes dataspelsutbildning.
Inspireras av Skövdestudenterna, som tagit världen med storm med det vikingainspirerade onlinespelet Valheim.

nischat.png

Vikings and goats

Visste du att några av världens spelsuccéer, såsom Valheim och Goat Simulator, är producerade i Skövde och har legat som de främsta spelen bland Steams globala toppsäljare.
top-notch-natverk

Top notch nätverk

I Skövde finns alla möjligheter att skapa kontakter, utvecklas och hitta affärsmöjligheter. Science Park Skövde samlar företag inom Smart industri, Spelutveckling och Fintech. Sweden Game Arena är ett community för spelutvecklare och Donna Network jobbar för en mer jämställd spelbransch. Utöver det finns det förstås en mängd andra nätverk med olika inriktningar.

Let´s Connect!

innovation-for-kids

Innovation for kids

Det är aldrig för tidigt att bli innovatör! På Balthazar Science Center i Skövde satsar vi på framtidens entreprenörer genom att bjuda alla kunskapstörstande barn och vuxna på fascinerande insikter i naturvetenskap och teknik.
Hoppa till innehåll