Sök...
Stäng den här sökrutan.

Talanger, se hit!

Time to level up?

Här finns jobben och utbildningarna för ditt framtida jag.

Join the game

Handen upp. Vem vill jobba i ett ledande centra för Fintech och världsledande produktionsteknik, och en av landets just nu främsta dataspelsstäder?

Ja, inte för att skryta, men det är svårt att låta bli när internationella bolag gång på gång väljer att etablera sig just här, och att dataspel producerade i Skövde ofta toppar de internationella försäljningslistorna. Med högskolan, Science Park Skövde, flera innovationsarenor och många kreativa startups har vi ett näringsliv i framkant som utmanar gamla spelregler, bryter ny mark och driver omställningen mot ett hållbart samhälle. 

Och vi vill bli fler. Så vad väntar du på?

Join the Game!

Spela video om En person som står i ett rum med virtual reality-glasögon på sig

Get the knowledge

Vägen till en schysst karriär stavas utbildning… och Skövde.

Faktum är att Högskolan i Skövde har flera unika utbildningar och forskning som gör avtryck internationellt. Här finns bland annat norra Europas största och Sveriges i särklass bredaste utbud av dataspelsutbildningar. Spelsuccéer gjorda av Skövdebolag och tidigare studenter toppar gång på gång försäljningslistorna i världen och högskolan är en del av Sweden Game Arena, en tillväxtmiljö för just dataspelsutveckling. Här finns också framstående utbildningar inom data/IT, ekonomi, teknik och rena ingenjörsutbildningar. Inte konstigt att många av studenterna rekryteras av företagen, direkt efter examen.

Finns det något kul studentliv i Skövde då? Så klart. Att bo på Campus innebär att du i princip bor granne med allt du behöver. Caféer och affärer, gym, naturområden, barer och nattklubbar och så resecentrum, om du då och då skulle vilja lämna Skövde förstås.

Spela video om En person står i en sal och skriver på en white board

Something bigger

I Skövde är det nära till natur, kultur och aktiviteter och har du en halvtimme över så hinner du lätt ta en tur med mountainbike på Billingen, en kort shoppingrunda i city eller ett varv i skidspåret under vintertid. Det mesta finns inom räckhåll vilket gör livet lite enklare. Men lika viktigt som att ha allt nära är det också bra att vara en del av något större.

Skövde är en del av Skaraborg, Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion. Inom en radie på fem mil runt Skövde bor över 250 000 människor. Nära 12 000 personer pendlar in (vilket motsvarar hela Habo) och över 5000 pendlar till närliggande städer varje dag. Skövdes centrala läge i Sverige, mellan Vänern och Vättern, gör det möjligt att hitta spännande karriärmöjligheter och bo där du vill. Från Stockholm tar du dig till Skövde på två timmar, från Göteborg på en. Närmare en perfekt utgångpunkt kommer du knappast.

talanger,-se-hit!

Talanger, se hit!

Kul att du känner dig träffad! Våra spetsområden Fintech, Smart industri och Spelutveckling växer så det knakar. Kika in alla lediga tjänster eller hör av dig så pratar vi mer om din framtida karriär.
work-remotely

Work remotely

Klart det funkar bra att jobba lite här och där, hemma, borta eller på språng. Här jobbar många någon timme på tåget från Stockholm eller Göteborg, eller hittar en plats för dagen i våra co-working places. En vanlig arbetsdag helt enkelt.
top-notch-natverk

Top notch nätverk

I Skövde finns alla möjligheter att skapa kontakter, utvecklas och hitta affärsmöjligheter. Science Park Skövde samlar företag inom Smart industri, Spelutveckling och Fintech. Sweden Game Arena är ett community för spelutvecklare och Donna Network jobbar för en mer jämställd spelbransch. Utöver det finns det förstås en mängd andra nätverk med olika inriktningar.

Let´s Connect!

nischat

Nischat

Visste du att Skövde har flera nischade gymnasium, bland annat Volvogymnasiet som är en mix av teknik- och industriprogrammet. Utbildningen ger två olika möjligheter. En yrkesexamen för dig som vill gå direkt till arbetslivet, och behörighet för dig som vill fortsätta plugga på högskola.

katsching!

Katching!

Är det möjligt för en nystartad spelstudio att göra en vinst på 464 miljoner första året? Ja, om man som grundarna till Iron Gate har gått Skövdes dataspelsutbildning.
Inspireras av Skövdestudenterna, som tagit världen med storm med det vikingainspirerade onlinespelet Valheim.

380-mojligheter

380 möjligheter

Idrotts- eller föreningsintresserad? Visste du att Skövde har 380 olika föreningar där idrotten är en stor del. Så vare sig du vill spela rugby, eller handboll, lära dig mer om biodling eller sjunga i kör, så kommer du känna sig som hemma. Bara att välja och vraka!
citylife

Citylife

I stadskärnan finns charmiga butiker, stora köpcenter och många restauranger och caféer. För dig som vill uppleva Skövde by night finns såklart barer och nattklubbar.

Enjoy!

meet-up

Meet up?

Skövde har gott om plats för kreativa möten. Vad sägs om Kulturhuset, Balthazar Science Center, Bahnhof cowork, Arena Skövde, Billingen, Assar – Industrial Innovation Arena eller Högskolan i Skövde? Glömde vi någon? Troligen. Det är svårt att hålla räkningen.
Hoppa till innehåll