Upplev idrott i världsklass i Skövde

Skövde är under hela året en arena för flera stora idrottsevenemang på internationell nivå. Här arrangeras också flera stora cuper och motionslopp som lockar många deltagare och åskådare. Här listar vi de största idrottsevenemangen i Skövde. Enjoy!
17:e flytten gillt? Michelle hoppades på att träffa nya vänner under premiären av ”Språklunch för Skövdes internationella talanger” Michelle har nyligen flyttat till Skövde. Från början kommer hon och hennes man från Los Angeles, USA men senast från Tyskland där de bott några år. De har flyttat 16 gånger på 20 år på grund av hennes mans jobb inom dataspelsbranschen. Nu hoppas hon att de skall slå sig till ro i Skövde med sin två-åriga son.
Aldrig tidigare har avatarer från vitt skilda spel stått sida vid sida på ett spelomslag för en plats. Men nu händer det i Skövde. För när platsen växer och vill locka fler etableringar och talanger inom dataspel, smart industri och IT med fokus på fintech, sluter många upp. Tillsammans lanserar man Skövde som ett spel och en spelplan full av möjligheter, framför allt genom Science Park Skövdes innovationsarenor. Bakom kampanjen står Science Park Skövde och Skövde kommun.
Den ledande distributionsplattformen för dataspel, Steam, har nu sammanställt vilka spel som presterade bäst under 2022. På listorna återfinns flera spel som har producerats av Skövdebolag, som under de senaste åren har levererat flera succéer.
Under de senaste 20 åren har Västra Götaland och Skövde utvecklats till att bli Sveriges ledande plats för spelutveckling. Men det var inte en självklarhet att det skulle bli så. I början av 2000-talet hade Högskolan i Skövdes profilområde, IT-utbildningarna, alldeles för dåligt söktryck. Efter mycket tänkande och långa workshoppar kom man fram till att slå samman flera av de kunskaper som fanns på Högskolan för att skapa en dataspelsutbildning.

Om i blickfånget

Läs, bli inspirerad och levla upp! På den här sidan får du koll på vad som händer i Skövde. 
Enjoy!

Skövde Science City

Med Skövdes absolut bästa läge växer just nu en ny stadsdel fram som kombinerar det bästa av flera världar. Vad sägs om att bo i trygga, gröna kvarter och även granne med stadskärnan, högskolan och Skövdes mest kreativa företag och entreprenörer? I Skövde Science City kommer bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel.

Läs mer

Hoppa till innehåll