Hannes har flyttat in i Skövde Science City

En helt ny stadsdel håller på att växa fram på Mariesjö i Skövde. Där det tidigare huserat industrier och företagslokaler byggs nu ett nytt område där bostäder, kontorslokaler, högskola, butiker och olika servicefunktioner ska samsas. I bostadsområdet Bostället som blev inflyttningsklart udner hösten 2023 finns två hus med 71 lägenheter. Redan från början var intresset för de nya bostäderna stort och en av de som flyttat in här är den 26-åriga mjukvaruprogrammeraren Hannes Kindströmmer.
Made in Skövde är stolta över att återigen gemensamt ställa ut på årets Elmia Subcontractor-mässa. Detta initiativ, där en gruppering av tillverkande företag från Skövde-regionen går ihop för att ställa ut som en enhet stärker både samarbetet och ökar deras närvaro.
Skövdes spelindustri fortsätter att visa imponerade tillväxt med en märkbar ökning av omsättning och vinst jämfört med föregående år. Det visar färsk statistik från Dataspelsbranschen. De 36 spelbolagen i Skövde omsatte tillsammans över 2,7 miljarder (1,8 miljarder år 2021) och gjorde en vinst på närmare 1,3 miljarder (ca 1 miljard 2021).
PlayLab i Skövde är ett högteknologiskt formbart scenrum med möjligheter att utforska utrymmet mellan spel, spelteknik och scenkonst där forskare, professionella kulturarbetare och ungdomar samarbetar. Bakom satsningen står Kulturavdelningen i Skövde kommun och Högskolan i Skövde. PlayLab är en del av Kulturlabbet (Skövdes kulturhus för unga) och invigdes i samband med Kulturlabbets öppnande i juni 2022. Det finns liknande institutioner runt om i världen men ingen av dem involverar allmänheten på samma sätt som PlayLab gör.
När studenterna i gruppen Skamvrån vann SAGA-priset år 2020 för sitt spel Die, Recompile beslutade sig några av dem för att följa sin dröm om att starta spelföretag. Med Science Park Skövdes startup-program i ryggen grundade de Ember Paw Games som nu arbetar på spelet Odinfall.

Om i blickfånget

Läs, bli inspirerad och levla upp! På den här sidan får du koll på vad som händer i Skövde. 
Enjoy!

Skövde Science City

Med Skövdes absolut bästa läge växer just nu en ny stadsdel fram som kombinerar det bästa av flera världar. Vad sägs om att bo i trygga, gröna kvarter och även granne med stadskärnan, högskolan och Skövdes mest kreativa företag och entreprenörer? I Skövde Science City kommer bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel.

Läs mer

Hoppa till innehåll