Sök...
Stäng den här sökrutan.

De unga tar utvecklingen till en ny nivå i Skövde

I Skövde är de ungas röster värdefulla. Så värdefulla att kommunen anställt unga kommunutvecklare som ska vara delaktiga i utvecklingen av frågor som rör dem själva.

Ponthus van Lith och Alina Menkovic arbete i Skövde kommun startade med ett sommarjobb som gick ut på att skapa en meningsfull fritid för ungdomar. Sedan sökte de anställning som unga kommunutvecklare och nu jobbar de cirka 20 timmar per månad med sina uppdrag – ett av dem är att utforma det nya ungdomens hus Kulturlabbet.

– Grejen med Kulturlabbet är att man ska våga göra saker som man inte testat innan. Alla ska känna sig välkomna oavsett intressen och det ska kännas tryggt att vara här, säger Ponthus van Lith.

Ponthus van Lith, ung kommunutvecklare tillsammans med Petra Abelsson Smedberg, enhetschef Mötesplatser för unga.

Time for a new level

Det är i det stiliga och anrika Eric Uggla-huset som de unga kommer att mötas och skapa tillsammans där rummen anpassas för att kunna vara flexibla för de ungas behov.

– Vi kommer att samarbeta med föreningslivet och studieförbund för att kunna erbjuda ungdomarna kurser i musik, teater och annat skapande. Kulturlabbet ska också fungera som ett växthus till Högskolan och Gothia Science Park när det gäller spelutveckling och digital kultur, säger Petra Abelsson Smedberg, enhetschef Mötesplatser för unga.

Let´s connect

Hur känns det då att få vara med och påverka kommunens verksamhet som ung kommunutvecklare? Jättekul, tycker såklart både Ponthus och Alina. För vem vill inte vara delaktig i viktiga frågor som rör ens egen vardag och verklighet?

I Skövde satsar vi inför framtiden. Ready, set, enjoy!

Hoppa till innehåll