Sök...
Stäng den här sökrutan.

Play it like Skövde

Skövde är en stad i rörelse – här bor människor som utvecklas, här finns företag som expanderar och här finns ett varierat föreningsliv som varje dag engagerar och inspirerar barn och vuxna till rörelse och gemenskap.

IFK Skövde handboll är en av de tongivande idrottsföreningarna i kommunen med 500 aktiva ungdomar i åldrarna sex år och upp till elitnivå. Utöver spelarna finns ett hundratal hängivna tränare och ledare. Säsongen 20/21 gick de till SM-final, till Skövdebornas stora glädje.

– Vi har en väldigt engagerad publik och många i Skövde har en relation till handbollen vare sig det är som aktiv spelare, ledare, engagerad förälder eller supporter. Nu laddar vi för Europacup för första gången på nästan 20 år, säger klubbchefen Erik Sackari.

Game on

Föreningen verkar gilla konceptet lokalproducerat då det till största del är från de egna juniorlagen som spelarna till elitlaget rekryteras. Varje år tar sig 1-3 spelare från juniorlaget in i elitlaget och det bygger på en strukturerad ungdomsverksamhet med välutbildade tränare och ledare.

– Vi känner en stor stolthet över att vi lyckas slussa upp så många bra unga spelare till elitlaget, säger Erik Sackari.

Vem har inte hört talas om Skadevi cup? IFK Skövde handboll sätter varje år Skövde på handbollskartan när de arrangerar Skadevi handbollscup, som årligen lockar ca 350 lag från Sverige och Norden till Skövde. Well played!

Välkommen till Skövde. Här spelar fritiden roll.

Hoppa till innehåll