Sök...
Stäng den här sökrutan.

Stunlock Studios släpper vampyrspel

Svenska spelutvecklaren Stunlock Studios släppte nyligen det största och mest ambitiösa spelet de skapat. V Rising, ett överlevnadsspel för fantasyvampyrer i öppen värld finns nu ute på Steam Early Access efter en lovande stängd beta. I slutet av maj hade över 500 000 kopior av spelet sålts och har haft över 150 000 samtidiga spelare.

Bygg slott och leta efter färskt blod

I V Rising måste du överleva som en nyvaken vampyr i en värld som styrs av människor och resa dig för att bli nästa Dracula. Du måste mata på blod för att få nya krafter, gömma dig från den gassande solen och delta i PvE- och PvP-strider (Player vs Environment och Player vs Player) i realtid som utspelar sig i en mörk fantasivärld. Ta dig igenom Vardorans gotiska värld ensam eller samarbeta på officiella servrar med upp till 40 spelare, bekämpa mytiska monster och brutala banditer och bygg ditt magnifika slott medan du letar efter färskt blod för att överleva.

En vampyr står på en trappa över andra vampyrer

– Vi är väldigt nöjda med responsen som vi har fått än så länge, det har gått över förväntan. V Rising är vårt största projekt någonsin och vi ser verkligen fram emot att kunna visa upp mer av spelet inom en snar framtid, säger Johan Ilves.

Inspiration från skräckfilmer och serier

Skövdestudion har sedan tidigare släppt spelsuccér som Battlerite och Bloodline Champions. Inspirationen till den nya titeln V Rising har kommit från flera håll, så som klassiska skräckfilmer till Netflix:s nya Castlevania-serie för att skapa en värld full av konflikt där vampyrer, människor och mytiska varelser samexisterar i en skör balans.

Här kan du se trailern för spelet >>

Läs mer om Stunlock Studios >>

Hoppa till innehåll