Sök...
Stäng den här sökrutan.

Språklunchen öppnar nya dörrar

17:e flytten gillt? Michelle hoppades på att träffa nya vänner under premiären av ”Språklunch för Skövdes internationella talanger”

Michelle har nyligen flyttat till Skövde. Från början kommer hon och hennes man från Los Angeles, USA men senast från Tyskland där de bott några år. De har flyttat 16 gånger på 20 år på grund av hennes mans jobb inom dataspelsbranschen. Nu hoppas hon att de skall slå sig till ro i Skövde med sin två-åriga son.

”Det är därför vi skaffade ett hus direkt, skrattar Michelle, som dessutom behöver renoveras ordentligt. Det känns som att vi rotar oss mer ordentligt från början.”
Michelle var en av deltagarna på premiären av Skövdes språklunch för internationella talanger.

Under premiär-lunchen fylldes Business Lounge med förväntansfulla personer med den gemensamma nämnaren att de alla flyttat in till Skövde från ett annat land. Några för jobb eller studier, andra som medflyttare till en partner som fått jobb inom något av Skövdes spetsområden Spelutveckling, IT/Tech och Smart industri. En ”Dagens” eller kopp kaffe köptes med från Cafét Växthuset och efter en kort presentation av syftet med språklunchen och av miljön i Science park Skövde var det dags att börja presentera sig runt bordet man satt vid. Till hjälp fanns förslag på enklare svenska presentationsfaser ”Hej, mitt namn är…” Jag har flyttat hit från…” ”På fritiden gillar jag att…”

Syftet med språklunchen är att bidra till att Skövdes internationella talanger skall trivas, få ett nätverk och snabbare integreras i lokalsamhället. Målet är att den skall hållas en gång i månaden, ett samarbete mellan Skövde kommun och Science park Skövde.

”Arbetsgivare vänder sig utomlands i jakt på den rätta kompetensen i större utsträckning. Företagen står inför stora utmaningar när det kommer till framtidens kompetensförsörjning och vi är många som kan bidra till att skapa en positiv bild av Skövde så att fler väljer att flytta hit. Genom att på olika sätt stötta dessa internationella talanger så att de trivs, skapar vi bra ambassadörer som i sin tur kan locka fler att våga ta steget”, berättar Louise Hallberg, Talent Attraction Manager på Skövde Kommun.

Michelle jobbar som skribent på ett amerikanskt fastighetsbolag och har förmånen att kunna ta med sig sitt arbete oavsett vart de flyttar. Men varför valde Michelle att delta på språklunchen?

 ”Helt ärligt, för att träffa nya vänner. På sikt hoppas jag också att min svenska kommer förbättras.”

Men hon har även andra planer.

 ”Jag blev väldigt glad när jag såg att språklunchen skulle hållas på Science Park Skövde. Det är en kreativ miljö där det rör sig människor som jag hoppas kan komma i kontakt med.” Michelle vill nämligen titta på möjligheten att bygga upp en plattform för ”Virtual Real Estate.”

Michelle trivs i Skövde, även om hon inte riktigt hunnit utforska allt i stan ännu. Men det är inte bara att flytta till ett nytt land, bekräftar hon.

 ”Det jobbigaste är nog all denna väntan på att saker och ting skall fungera. Väntan på sitt personnummer, väntan på sitt uppehållstillstånd. Sådana saker som man behöver för en fungerande vardag.”

Men hon tvekar ändå inte en sekund på att det är värt det. Hennes rekommendation till andra som funderar på att flytta till Sverige och till Skövde är; ”Bara våga göra det!”

Michelle går ifrån språklunchen med en ny vän och en inbokad träff med barnen i en av Skövde Citys lekparker. Självklart inkluderat glass från cafét ”Jennys Gelato”.

Hoppa till innehåll