Sök...
Stäng den här sökrutan.

Välkommen till Skövde – 3 aktiviteter för nyinflyttade

Att ta steget och flytta till en ny stad är väldigt spännande. Det innebär möjligheter till nya möten, nya platser att utforska och erfarenheter som utmanar och berikar oss som individer. Men det kan också vara en överväldigande upplevelse.

För att förenkla övergången när man flyttat, så har Skövde kommun arrangerat ett par inspirerande tillfällen som är speciellt utformade för att välkomna nyinflyttade. Dessa tillfällen är perfekta att ta del av när man vill lära känna staden, kulturen och träffa nya människor.

Välkomstkvällar

Är du nyfiken på Skövde och vill lära känna staden? Då är Skövde kommuns välkomstkvällar perfekta för dig. Dessa evenemang är skapade i samarbete mellan Skövde kommun och Studiefrämjandet och erbjuder en unik inblick i vad Skövde har att erbjuda. Det är även ett utmärkt tillfälle att träffa andra nyinflyttade.

Nästkommande välkomstkvällar som är planerade kan du hitta här. Dessa kvällar kommer äga rum på Welcome House Skövde kl. 17–19. Under dessa tillfällen kommer du att få chansen att lära dig mer om Skövde, njuta av fika och avsluta kvällen med en guidad stadsvandring.

Swedish Language Lunch

Om du vill träffa nya människor och samtidigt förbättra dina svenska språkkunskaper i en avslappnad miljö, då är Swedish Language Lunch perfekt för dig! Det här eventet är ett samarbete mellan Skövde kommun och Science Park och är öppet för alla, oavsett yrke, ålder och språkfärdighetsnivå. Det krävs ingen föranmälan – du är välkommen att bara dyka upp!

Swedish Language Lunch äger rum i Business Lounge, Science Park Skövde.

Skövde Career Program

Är du yrkesverksam i Skövde eller Skaraborgsregionen och har du nyligen flyttat hit från ett annat land? Eller är du en mastersstudent vid Högskolan i Skövde som drömmer om att bygga en framgångsrik karriär? Då är Skövdes Career Program det perfekta programmet för dig!

Programmet innehåller sju träffar med externa talare som är experter på sitt respektive område. De kommer att prata om svensk företagskultur, rekryteringsprocessen och hur LinkedIn kan användas som ett viktigt verktyg i jobbsökandet.

Programmet pågår från den 10 september till den 22 oktober 2024 och äger rum på Welcome House Skövde, som är bekvämt beläget nära Skövde Centralstation. Det är helt gratis att delta i Career Program, och det kommer finnas många möjligheter till att diskutera och nätverka med andra deltagare som delar samma ambition som dig!

Louise Hallberg welcoming everyone
Louise Hallberg välkomnar deltagarna

Välkommen till Skövde!

Hoppa till innehåll