Sök...
Stäng den här sökrutan.

Skövde-konferens för världsledande experter inom digitalisering

Högskolan i Skövde arrangerar den 16 april konferensen Öppen programvara i en föränderlig värld, där världsledande experter inom digitalisering samlas. Konferensen vänder sig till praktiker och beslutsfattare inom digitalisering och har som mål att utrusta deltagarna med verktyg och värdefull kunskap för att navigera framgångsrikt i det framtida digitala landskapet.

Företag, kommuner, regioner och större myndigheter ställs idag inför stora utmaningar kopplade till digitaliseringen i samhället. Forskare inom projektet SUDO har under fyra år studerat olika typer av inlåsningseffekter och arbetat med att utveckla effektiva strategier för att engagera sig i öppna programvaruprojekt som använder IT-standarder. Nu arrangerar forskarna en konferens för praktiker och beslutsfattare inom digitalisering, med syfte att ge dem forskningsbaserade verktyg och kunskap för välinformerade beslut.

Men konferensen erbjuder mycket mer än att ta del av den senaste forskningen.
–Vi kommer att lyssna på fyra experter och ha paneldiskussioner. Det blir också en tävling och möjlighet till nätverkande på utställningsområdet, säger Björn Lundell, professor vid Högskolan i Skövde.

Nya insikter inför viktiga beslut

Syftet med konferensen är att stimulera till en fördjupad diskussion om aktuella utmaningar. Ett unikt tillfälle för deltagarna att fördjupa sina kunskaper och få inspiration samt värdefull kunskap inför den egna organisationens kommande strategiska beslut.

–Jag hoppas att deltagarna ska få med sig nya insikter och idéer som kan bidra till ett mer välinformerat beslutsfattande. Därutöver hoppas jag att det bland deltagarna kanske kan väckas intresse för framtida samverkan kring frågor av gemensamt intresse, exempelvis i form av nya forskningsprojekt, säger Björn Lundell.

De internationella experterna som deltar i konferensen i Skövde:

  • Pamela Chestek är en jurist som leder expertgruppen för programvarulicenser inom Open Source Initiative. Hon kommer att prata om hur AI och öppen programvara kommer att påverka framtida programutveckling
  • Jorge L. Contreras är en av de främsta experterna på patent, tekniska standarder och interoperabilitet, dvs. hur system kommunicerar och samverkar.
  • Mirko Boehm, erfaren entreprenör och ledare inom Linux Foundation Europe, kommer att diskutera hur EU:s regelverk påverkar organisationer.
  • Jos Poortvliet, medgrundare av Nextcloud, ska prata om deras arbete med AI och deras öppna molnlösning som används globalt.

Läs en annan artikel om en forskare på Högskolan i Skövde >>
Läs mer om att jobba och studera i Skövde >>

Hoppa till innehåll