Sök...
Stäng den här sökrutan.

Möjligheten att växa finns i Skövde

Det var tur att Carl Erik Josef Nyberg tyckte det tog för lång tid att byta tryckluftsverktyg och att de hade dålig prestanda när han arbetade med på Miloverkstaden Skövde i mitten av 1950-talet. Då som nu var och är Skövde bra på att förvandla idéer och innovationer till produkter och företag genom innovationsarenor och vårt Science Park. Såklart hade Carl Erik en lösning på sitt problem, fick patent på sin idé och startade CEJN – ett företag som idag har 350 anställda.

Kopplingar som klarar väldigt högt tryck för hydrauliska applikationer – låter det komplicerat? Det är det också och därför finns ett stort gäng med spetskompetenser på CEJN: s huvudkontor i Skövde.

– Produktutvecklingen sker här i Skövde och vi har 17 säljbolag över hela världen, säger CEJN:s VD Marcus Allerbjer som är barnbarn till Carl.

Explore and move forward

Vilka är det då som använder hydrauliska applikationer? Behoven finns i tillverkningsindustrin, inom jordbruket och den marina näringen i Asien samt för räddningskårer. Något som är nytt är att CEJN:s produkter också använd inom vindkraften och till elbilar där behovet av att ladda snabbt ökar.

– För att klara en snabb laddning krävs en effektiv kylning och det är där vi kommer in, säger Marcus Allerbjer.

Varför stannar ett så framgångsrikt företag som CEJN kvar i Skövde? Är det för att människorna är trevliga och det finns gott om plats, ren luft och vacker natur? Säkert! Men Marcus tycker också att det handlar om det goda samarbetet inom näringslivet i Skövde, närheten och att det finns bra kommunikationer.

I Skövde finns möjligheten att växa. Are you ready?

Hoppa till innehåll