Sök...
Stäng den här sökrutan.

Hi tech på landsbygden i Timmersdala

Går det att driva ett framgångsrikt företag med högteknologisk verksamhet på landsbygden? – Självklart, säger Sam Svännel, VD på Elos Medtech i Timmersdala.

För snart 100 år sedan startade tre kreativa själar en allt i allo-verksamhet med fokus på trävaror i Timmersdala. Tror du att de anade att det som de drog i gång skulle gå vidare till nästa nivå och bli ett företag med verksamhet på tre kontinenter ett sekel senare?

Hade de kunnat se in i spåkulan hade de sett att Elos Medtech idag spelar i den stora ligan när det handlar om att förse tand- och sjukvården med högkvalitativa verktyg för diagnostik, hjälpmedel och implantat – livsviktiga pusselbitar för människors hälsa. Här tillverkades de allra första tandimplantaten och företagets affärsområden innefattar numera dental, ortopedi och life science (diagnostik och avancerad sjukvårdsutrustning såsom hörselimplantat).

Sam Svännel är VD på fabriken i Timmersdala

Explore and move forward

På fabriken i Timmersdala är maskinparken live dygnet runt – här jobbar skickliga CNC-operatörer från hela Skaraborg med att ta fram de eftertraktade produkterna som företaget tillverkar åt sina kunder. De i personalstyrkan som är gamla i gamet blir faddrar åt de nya medspelarna, något som skapar god stämning på arbetsplatsen. Well played, Elos!

Sam Svännel är VD på fabriken i Timmersdala. Varje vecka kopplar han upp sig mot omvärlden och stämmer av läget med kollegorna i USA och Kina. Stoltheten över att finnas kvar på landsbygden är uppenbar.

– Vi visar att ett bolag som startar i Skaraborg kan komma väldigt långt. I större städer är konkurrensen större, här är det låga trösklar och företagare hjälps åt på ett prestigelöst sätt, säger Sam.

Time for a new level

Morgondagens teknologi är redan här för Elos Medtech. De är en av nyckelleverantörerna till robotkirurgin som utvecklas i världen just nu. I fabriken i USA har verksamheten dubblats, precis som i Skara där ett tillbygge nyligen färdigställdes. Fabriken i Timmersdala har frigjort ytor för att göra det möjligt att växa ännu mer och fortsätta att vara en stark spelare på världsarenan för livsavgörande verktyg inom sjukvården.

Hoppa till innehåll