Sök...
Stäng den här sökrutan.

Gamingtalangerna bytte Berlins skyskrapor mot Skövdes natur

Hur kommer det sig att två unga tjejer från Argentina lämnar Berlin för Skövde – och stortrivs? Ett drömjobb på spelstudion Palindrome och naturen är en del av svaret.

Paula och Flor är ganska nyinflyttade och har ännu inte lärt sig svenska, men de är rörande överens om tre saker. De saknar inte storstaden, Skövdes natur är helt otrolig och Skövdebornas härliga dialekt får dem att le, då det låter som en skiva som spelas baklänges.

– Skövdeborna är faktiskt de som har överraskat oss mest, säger Paula och Flor. Innan vi kom hit hade vi hört att svenskar kunde vara lite reserverade och tysta. Men så är det inte alls. Här möts vi alltid av ett leende på gatan och alla är så vänliga och lätta att komma i kontakt med. Vi är glada över att vi vågade ta steget och flytta.  

Flytten till Skövde var ett smart drag

De träffades när de båda arbetade på CIARDI, en statligt grundad animationsstudio i Buenos Aires, år 2014. Intresset för animation och visuellt berättande förde dem sedan till Berlin och det var där som en nära vän till paret såg jobbannonsen från Palindrome. Paula och Flor blev intresserade av företaget, men kunde inte ens uttala Skövde och visste inget om staden. Efter lite googlande verkade det dock som att Skövde hade allt de sökte, det lugnare tempot och naturen.

– Berlin är en ganska högljudd stad och vi har två hundar, säger Flor. Möjligheten att kunna byta skyskraporna mot mer natur och bo rymligare gjorde valet enkelt. Vi vågade ta steget, flyttade och blev genast kära i staden.

Vackrare och vänligare än väntat

Paula som är Senior Animator och Flor som är 3D Artist, stortrivs på Palindrome och förklarar att gamingindustrin överlag är en mansdominerad bransch, men att det finns en mer jämlik kultur här. De upplever en stor skillnad i bemötande, öppenhet och möjligheter jämfört med deras tidigare arbetsplatser. På frågan kring vad de gärna berättar för andra om Skövde, så är det just den vackra naturen, de många träden, Billingen och de vänliga människorna. Några nackdelar kring staden har de svårare att hitta.

-Jo, ett hunddagis närmare där vi bor saknar vi lite, säger Paula. Men allt är väldigt nära i Skövde, vi kan promenera eller ta bussen dit vi ska. Men samtidigt älskar vi att resa och upptäcka nya saker, så kanske köper vi en bil framöver – vi längtar ju efter att utforska Skövde och omgivningarna ännu mer.

Hoppa till innehåll