Sök...
Stäng den här sökrutan.

Spelutvecklaren Dennis joins the game in Skövde

Högskolan i Skövde lockar många nya internationella studenter varje år. I augusti 2022 flyttade Dennis Mbuthia från Nairobi, Kenya, till Skövde för att studera Master programmet Serious Games.

Efter åtta år som lärare inom animation och spelutveckling i Nairobi, så följde Dennis sin passion för spel och sökte till programmet i Skövde och kom vidare i processen och blev antagen.

Nya insikter och engagemang tack vare flytten

Att flytta till en ny stad i ett annat land innebär att man måste anpassa sig till en ny miljö; att utforska en ny kultur och ett nytt språk öppnar ofta dörrar till värdefulla insikter. Dennis säger att Högskolan i Skövde har gjort ett riktigt bra jobb med att ta hand om sina nya internationella studenter.

– När jag kom till Skövde som student hade alla nya internationella studenter en hel introduktionsvecka för att bekanta sig med skolan. Under den veckan hade vi hade möjlighet att delta i evenemang och träffa nya vänner, klasskamrater och instruktörer.

Dennis tycker att aktivt engagemang är viktigt när man flyttar till en ny stad.

– Just nu arbetar jag deltid på internationella kontoret som assistent och hjälper nya studenter att anpassa sig till studentlivet. Jag gör guidade turer på skolan där jag berättar om Skövde och svensk kultur.

Spelindustrin i Skövde

Dennis bidrag sträcker sig utanför universitetet genom hans engagemang i spelindustrin i Skövde. Han har varit involverad i att organisera evenemang som Sweden Game Conference och även spelat en viktig roll i Global Game Jam.

– Förra året arbetade jag på Sweden Game Conference som administratör. Det var en fantastisk upplevelse eftersom jag fick nätverka och träffa så många spelutvecklare. Under Global Game Jam var min roll MC och organisatör där jag skötte programmet. Det var en riktigt cool upplevelse!

Hösten 2023 deltog Dennis i Skövde Career program som är ett program som ger deltagarna verktyg och kunskap för att navigera den svenska arbetsmarknaden och kulturen.

– Att få träffa andra människor i samma situation som mig själv var mycket inspirerande. En av mina favoritsessioner var affärskultur & interkulturell kompetens med Christina Rundcrantz. Att förstå skillnaderna mellan kulturer och hur viktiga ens personliga egenskaper är, och hur olika fraser kan betyda så många olika saker.

Livet i Skövde

Skövde är en fantastisk stad att bo i på grund av närheten till olika platser.

– De flesta platserna är inom gångavstånd, och det är enkelt att ta bussen. En sak som gör Skövde speciellt är närheten mellan spelbolagen och hur lätt det är att möta och interagera med andra spelutvecklare. Det finns också ett unikt stödsystem utav Science Park, Högskolan i Skövde och Skövde kommun, vilket jag tror gör Skövde till en intressant och inspirerande plats att bo på.

Dennis på Högskolan i Skövde

Dennis är färdig med sina studier i juni och hoppas på att hitta ett jobb inom spelindustrin här i Skövde.

– Jag skulle vilja hitta ett jobb och stanna kvar här, men jag är öppen för andra potentiella möjligheter.

Hoppa till innehåll