Sök...
Stäng den här sökrutan.

SPA på Billingehus kompletterar utbudet på Billingen i Skövde

En kvinna ligger på rygg i en bassäng

Den 10 maj blir det lite härligare att besöka Billingen i Skövde. Då öppnar Hotell Billingehus sitt nya spa med bastur, varma bad samt rum för träning, yoga och avkoppling. Tanken är att det nya Earth spa ska vara en plats för kropp och sinne, avslappning och rörelse.

– Earth spa i kombination med berget Billingens vackra natur och aktiviteter såsom cykling, vandring och längdskidåkning ger gästerna en unik upplevelse. Det blir en komplett spaupplevelse på 2000 kvadratmeter och under 2025 öppnas ytterligare rum för spaupplevelser utomhus. Vi tror på människans behov på att fortsätta att mötas och på behovet av återhämtning mitt i vardagen, säger Amanda Oskarsson, projektledare och arkitekt på Lotus Hotel Group.

Ett rum med fönster och yogamattor på golvet

Outdoordestinationen Billingen Skövde lockar besökare med friluftsintresse från hela Västsverige. Den 18 maj invigs Billingens nya MTB-leder och området är sedan tidigare även Vasaloppscenter. Här finns också skid-och löpspår, höghöjdsklätting, vandringsleder samt Billingetrollets trollskog för barnen. Sedan 1970 har Hotell Billingehus varit en viktig del i outdoordestinationen och efter omfattande renoveringar öppnade den nya ägarna Lotus Hotel Group Hotell Billingehus i juni 2023. Ett år senare är det nu dags att inviga hotellets spa.

– Snart har vi den stora glädjen att slå upp dörrarna. Det har varit omfattande arbeten med nya rumsligheter, ny teknik, nya ytskikt, färger och inredning för att skapa en helt unik plats. Nu närmar vi oss målet – att bjuda in till en skön miljö där besökaren tillåts att fylla på med ny energi från grunden, säger Amanda.

Läs mer om Billingehus och den nya spa-avdelningen här >>

Hoppa till innehåll