Sök...
Stäng den här sökrutan.

Skövde är en utmärkt plats att leva på

Skövdeborna älskar sin stad! Hur kan vi vara säkra på det, tänker du? Jo, det vet vi för det visar en undersökning som gjordes under hösten 2023. Där svarar 95 % att Skövde är en utmärkt plats att leva på.

Nu kanske du blir nyfiken på vad det är Skövdeborna är så nöjda med?

’’Det händer väldigt mycket här i stan, det är en stad på frammarsch. Det känns att Skövde andas utveckling med många som flyttar hit och företag som satsar. Det är mycket nytt på gång på Billingen. Jag gillar det stora utbudet av restauranger, affärer, loppisar och kyrkor i staden,’’ säger Skövdebon Kristin Brohede.

Right on, Kristin! Faktum är att undersökningen visar att i Skövde känner man en stark, levande gemenskap och de lokala arbets- och utbildningsmöjligheterna attraherar nya talanger. Tryggheten i samhället är också ett område där staden får extra höga poäng. Skövde har även fått ett högre betyg än rikssnittet i Sverige när det gäller områden som bibliotek, kulturliv, och mötesplatser. Och håll i dig, hela 85 % är nöjda med hur Skövde kommun sköter sina olika verksamheter. Well played, Skövde!

’’Jag upplever att kommunen satsar på att utveckla skolor och förskolor här i Skövde. Upplevelsebadet, kulturhuset med biblioteket och de många lekplatserna är något jag och familjen uppskattar mycket. Det är även lätt att ta sig runt i staden, och det finns väldigt mycket att upptäcka,’’ säger Dan Brohede.

Tillsammans fortsätter vi att skapa en stad att älska och växa i. Join the game!

Hoppa till innehåll