Sök...
Stäng den här sökrutan.

Science Park Skövde i storsatsning på den svenska spelindustrin

Den svenska spelindustrin levlar upp. Redan nu är den i paritet med de stora exportnäringarna järnmalm, trä och lastbilar. Mer än 30 000 fler spelutvecklare behövs till 2030. För att utveckla industrin och fortsätta vara i den globala täten initieras nu en omfattande mångmiljonsatsning av aktörer i Västra Götaland. I spetsen går Science Park Skövde och dataspelsklustret Sweden Game Arena.

Satsningen Level up ska stärka spelindustrin både på regional och nationell nivå. Mer än 16,6 miljoner kronor investeras i ett första skede där Västra Götalandsregionen har beslutat att gå in med 7,5 miljoner kronor, Skövde kommun med 6 miljoner kronor, Högskolan i Skövde med 3 miljoner kronor, och Science Park Skövde samt Lindholmen Science Park går in med totalt 1,2 miljoner kronor plus medarbetares arbetstid.

– Genom att kraftsamla tydligt kring dataspelsbranschen och bygga vidare på det styrkeområde som finns i Västra Götaland kan fler företag startas och utvecklas hållbart. Vi ser också möjligheter till starkare synergier mellan dataspelsbranschen och andra teknikintensiva branscher i regionen som batteribranschen och fordonsindustrin, säger Kristina Jonäng (C), ordförande Regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen.

Händer som skriver på ett tangentbord

Ytterligare finansiering diskuteras med Västra Götalandsregionen och nationella aktörer, vilka beslutas i början av nästa år. Målet är att det långsiktiga projektet som ska utveckla spelindustrin ska omfatta 27 miljoner kronor. Det kommer att drivas av Science Park Skövde och deras dataspelskluster Sweden Game Arena.

Kenneth Johansson, Vice President på Science Park Skövde, har höga målsättningar för det nya projektet.

– Vi har byggt upp ett unikt ekosystem för spelindustrin i Västra Götaland, med Skövde som huvudsäte, och spelsuccéerna avlöser varandra. Det här vill vi nu förädla, vidareutveckla och ta ut nationellt för att stärka den svenska spelindustrins globala position och fortsatta tillväxt. Vi har förmågan att leda den utvecklingen framåt, säger Kenneth Johansson.

Läs mer om storsatsningen här >>

För mer information kontakta

Kenneth Johansson, Vice President Science Park Skövde

Tel: 0722-06 87 09

Mejl: [email protected]

Rickard Frisegård, VD, Stunlock Studios

Tel: 076-313 68 01
Mejl: [email protected]

Kristina Jonäng, regionutvecklingsnämndens ordförande

Tel: 070- 867 16 21

Mejl: [email protected]

Hoppa till innehåll