Sök...
Stäng den här sökrutan.

PC Gamer uppmärksammade hans spel – wishlists ökade med 350 procent

För andra gången är Christoffer Bodegård tillbaka på startup-programmet inom spel, Sweden Game Startup. Denna gång med ett nischat rollspelsäventyr, ESOTERIC EBB, som redan har fått uppmärksamhet från spelmedia och förläggare.

– Det finns många människor som älskar rollspel och spelet låter dig uppleva ett väldigt roligt och unikt äventyr, säger Christoffer Bodegård, grundare av spelföretaget Sudden Snail.

Christoffer Bodegård är född och uppvuxen i Motala, med drömmen att bli författare och göra spel.  Den drömmen tog honom till Skövde genom Högskolan i Skövde, där han studerade Game Writing på kandidatnivå och senare även master inom Digitalt berättande.

Sommaren 2017 tog Christoffer examen med målet att starta eget spelföretag med fokus på mobilspel, och ansökte till startup-programmet Sweden Game Startup. När spelet inte levde upp till hans förväntningar, började Christoffer att frilansa de kommande fyra åren.

I början av 2022 började Christoffer visa upp ett nytt projekt med en annorlunda stil och nischad genre, som han fick bra feedback på online. I slutet av samma år var det därför återigen dags att ta steget att starta eget spelföretag – denna gång med det politiska rollspelsäventyret ESOTERIC EBB.  Att valet föll på Sweden Game Startup var det ingen tvekan om. 

– Jag har en positiv upplevelse av programmet, och kan se hur mycket som har förbättrats de senaste åren. Det är ett stöttande och inkluderande community som har byggts upp här i Skövde genom Sweden Game Arena, säger Christoffer.

”Total chock”

Christoffer fick tidigt tips från sin coach i startup-programmet, Per Holmén, att höra av sig till speljournalister med förhoppningen att skapa synlighet för spelet. Kontakten ledde till en artikel i brittiska PC Gamer om ESOTERIC EBB, som bidrog till en markant ökning av antalet wishlists på distributionsplattformen Steam. 

På en och en halv månad gick spelet från att ha 8 000 till 37 000 spelare som hade lagt till spelet på sin wishlist, och som kommer att få en notis när spelet finns tillgängligt.

–  Det blev en total chock, jag förväntade mig en tiondel så mycket, säger Christoffer.

”Är något på spåret”

Per Holmén är Christoffers coach i startup-programmet, och ser stor potential i både Christoffer och spelet. 

– Att Christoffer har blivit uppmärksammad av PC Gamer och att han lyckats få så många wishlists är ett kvitto på att han verkligen är något på spåret. En sådan mängd wishlists går nästan att översätta i kronor då konverteringsgraden av wishlists är ganska likvärdig mellan olika spel och då kan vi konstatera att det är av substantiellt värde, menar han. 

Flera erbjudanden på bordet

Artikeln lockade inte bara framtida spelare till Christoffers projekt. Även investerare och förläggare började höra av sig, och flera erbjudanden ligger nu på bordet.

– Jag har kontakt med ett dussintals förläggare, vilket inte är jättevanligt, så någonting kommer förhoppningsvis att hända inom den närmaste framtiden. 

Christoffer Bodegård
Hoppa till innehåll