Sök...
Stäng den här sökrutan.

Nya internationella studenter välkomnas till Skövde

Studenter i en lektionssal med en skärm längst fram.

På måndag den 21 augusti inleds introduktionen för de nya internationella studenter som påbörjar sina studier vid Högskolan i Skövde. Till höstterminen i år så är det ca 300 internationella studenter som är antagna, varav 200 utav studenterna kommer att delta på introduktionen på måndag.

Studenterna anländer från många olika hörn av världen, inklusive länder som Kanada, Gambia, Sydkorea och Egypten samt från flera europeiska länder, vilket bidrar till en rik och mångsidig internationell gemenskap. 

Det är viktigt att alla studenter, och kanske lite extra för de internationella, att de känner sig välkomna till sin nya stad och sitt nya lärosäte. Därför erbjuds de att delta i en introduktion som hålls lite tidigare än för de nationella studenterna, så de får hinna bekanta sig med campus och lära sig hur det fungerar på Högskolan i Skövde innan terminen startar. Målet med introduktionen är att studenterna ska känna sig välkomna, hemmastadda och bekväma, både till campus, till Skövde och till Sverige.

I år ställer även ett 30-tal erfarna studenter upp som faddrar för att underlätta den första tiden för de nykomna internationella studenterna, och finnas där som stöd.

– Faddrarna fyller en viktig roll för att hjälpa de nya studenterna att komma in ett sammanhang och skapa nya sociala kontakter, de är med på allt från välkomnandet till att skapa events för nya studenter, säger Simon Wallin, Studentsamordnare på Skövde kommun och Högskolan i Skövde.

Högskolan i Skövde har flera unika utbildningar och forskning som gör avtryck internationellt. Här finns bland annat norra Europas största och Sveriges i särklass bredaste utbud av dataspelsutbildningar. Spelsuccéer gjorda av Skövdebolag och tidigare studenter toppar gång på gång försäljningslistorna i världen och högskolan är en del av Sweden Game Arena, en tillväxtmiljö för just dataspelsutveckling. Här finns också framstående utbildningar inom IT/Tech, ekonomi, teknik och rena ingenjörsutbildningar mm. Inte konstigt att många av studenterna rekryteras av företagen, direkt efter examen.

Ingången till en skola med nedhängande grenar i förgrunden

Hoppa till innehåll