Sök...
Stäng den här sökrutan.

Hannes har flyttat in i Skövde Science City

En helt ny stadsdel håller på att växa fram på Mariesjö i Skövde. Där det tidigare huserat industrier och företagslokaler byggs nu ett nytt område där bostäder, kontorslokaler, högskola, butiker och olika servicefunktioner ska samsas.

I bostadsområdet Bostället som blev inflyttningsklart under hösten 2023 finns två hus med 71 lägenheter. Redan från början var intresset för de nya bostäderna stort och en av de som flyttat in här är den 26-åriga mjukvaruprogrammeraren Hannes Kindströmmer.

– Jag gillar att bo här, flera av grannarna är unga människor och jag har nära till allt som jag är intresserad av här i Skövde. Det ska bli spännande att se hur den nya stadsdelen växer fram, säger Hannes.

En visionsbild över en ny stadsdel

Bra läge i Skövde

Thomas Liljebo som är byggprojektledare på Skövdebostäder >> konstaterar att bygget av Bostället löpt på enligt tidsplanen.

– Vi är glada över att vara först ut med att bygga i Skövde Science City >> och det är också roligt att lägenheterna på Bostället varit populära och att det blivit fullt uthyrt. Området har ett jättebra läge med närhet till bland annat Högskolan i Skövde, Science Park Skövde, Boulognerskogen, Resecentrum och centrumkärnan, säger han.

En visionsbild över en ny stadsdel

Varför byggs Skövde Science City?

Satsningen genomförs för att utveckla och möjliggöra fler etableringar inom Skövdes starkaste profilområden smart industri, spelutveckling och finansiell teknologi samt för att möta behoven som kommer med ett växande Skövde och Skaraborg. Omvandlingen som nu sker är den största i Skövdes moderna historia och projektet att bygga Skövde Science City kommer att pågå till 2040.

(Källa: Skövdebostäder)

Läs mer om projektet Skövde Science City >>

Hoppa till innehåll