Sök...
Stäng den här sökrutan.

Grundare bakom mångmiljonsuccé investerar fem miljoner kronor i kvinnlig spelentreprenör

Ellen Mellåker är en av grundarna bakom spelföretaget Redbeet Interactive, utvecklarna bakom världssuccén Raft. Nu vill hon återinvestera i spelbranschen för att få fler kvinnor att lyckas med sin företagsresa, och väljer därför att investera fem miljoner kronor i företaget Aurora Arts, med Tilla Segerstedt i spetsen

– Jag letar efter personer och kvinnliga entreprenörer som jag kan hjälpa i resan som jag själv gjorde med Redbeet Interactive och investerar snarare i människors drivkraft än i projekt, säger Ellen Mellåker.

Startup-programmet Sweden Game Startup fortsätter att pumpa ut intressanta bolag som lockar investerares intressen. Näst på tur är Skövdebaserade Aurora Arts, som har landat en ny investering på närmare sex miljoner kronor. Sedan tidigare har lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest investerat över två miljoner kronor i Aurora Arts under 2023, med ytterligare följdinvestering under 2024. Som ny investerare kliver nu Ellen Mellåker, genom bolaget Ellaria Invest, in med fem miljoner kronor.

Tilla Segerstedt och Ellen Mellåker

– Genom startup-programmets nätverk av investerare och förläggare så kom jag och Ellen i kontakt med varandra. När jag träffade Ellen, som har gjort denna resa tidigare och som har erfarenhet som företagsledare och spelutvecklare, så klickade vi otroligt bra. Hon har passion för entreprenörskap och jag tror att vi kommer att bli ett riktigt starkt team, säger Tilla Segerstedt, grundare och VD på Aurora Arts.

Kreativ och stöttande miljö

Men låt oss först backa bandet. Tilla ansökte till Sweden Game Startup under hösten 2022 med målet att starta spelföretag. Två veckor senare pitchade hon sitt spel, Fae & Fauna, på Sweden Game Conference i Skövde framför publik och en panel av investerare och förläggare.

– Min coach pushade mig att våga pitcha under konferensen, vilket jag är väldigt glad för att jag gjorde. Panelen gav mig nyttig feedback och det var bra träning, säger Tilla.

Hon menar att året i startup-programmet enklast kan beskrivas som en virvelvind.

– Att på ett år i princip gå från en idé till att vara ett etablerat företag har varit en stor omställning och en otrolig upplevelse. Att få vara i en kreativ och stöttande miljö för startups och vara en del av ett levande spelcommunity har varit jättecoolt. Det är många som har trott på oss, inte minst de mer etablerade spelföretagen här i Skövde som har gett oss mycket hjälp.

Investerar i drivkraft

Efter succén med Raft ville Ellen återinvestera i branschen för att hjälpa spelutvecklare att lyckas med sin företagsresa, precis som hon gjorde några år tidigare. Då grundade hon spelföretaget Redbeet Interactive tillsammans med två klasskamrater under studietiden på Gotland, och efter flytten till Skövde var spelsuccén ett faktum.

–  Skövde tog emot oss med öppna armar, och vi har fått stöd och hjälp med bland annat kontor och kompetensutveckling, säger Ellen.

Några år senare väljer hon nu att investera i Aurora Arts, med Tilla i spetsen, som första företag att investera i.

– Jag letar efter drivna personer att investera i, snarare än projekt. Jag drogs därför till Tilla som entreprenör och hennes tydliga drivkraft. Min första känsla jag fick när jag träffade henne var att hon är väldigt målinriktad, säger Ellen.

Med investeringarna i hamn så är nästa steg tydligt för Tilla och Aurora Arts.

– Med Ellen ombord så är nästa steg att utöka teamet som idag är fem anställda och vidareutveckla spelet med hjälp av hennes expertis, säger Tilla.

200 miljoner kronor i investeringar

Science Park Skövde, som bland annat driver Sweden Game Startup, har ett gediget nätverk av investerare och förläggare inom både digitalisering och dataspel. Sammanlagt har företagen i startup-programmen landat investeringar på närmare 200 miljoner kronor.

– Det har funnits ett stort intresse för Aurora Arts från flera investerare, och det är ytterligare bevis på att vi har attraktiva och kvalitativa företag i vår process. Det handlar om starka team som bygger intressanta och nyskapande produkter, och som lockar intresse även utanför Sveriges gränser, säger Anna Emanuelsson, affärscoach med ansvar för finansiering och investering.

Anna Emanuelsson, Science Park Skövde
Hoppa till innehåll