Sök...
Stäng den här sökrutan.

Från lada till del av norsk fintech-koncern

Det började med fem kompisar som byggde hemsidor i en lada i Götene. Nu är Stacc Farm en del av den norska fintech-koncernen Stacc och nya möjligheter har öppnat sig för företaget.

Digitala betaltjänster finns i vår vardag och underlättar våra liv på flera sätt, men trots det är fintechbranschen är lite av en doldis, i alla fall om man jämför med den välkända spelbranschen, som många förknippar Skövde med. Men faktum är att det var fintech som var en del av starten för tech-industrins utveckling i Skövde. Idag finns det flera företag i staden som har kunder över hela världen.

– Ett bevis på att vi är bra på det vi gör här i Skövde är att när vi är ute på kundbesök i Norden så får vi ofta höra ”Jaha, är ni också från Skövde?” Skövde är så starkt förknippat med fintech, säger Roderick Hristov, VD på Stacc Farm. Well played, Skövde!

Utvecklingsplanen fick extra fart

När Stacc Farm var klara med sin nya femårsplan var de inställda på stenhårt arbete för att komma dit de ville. En vecka senare blev de kontaktade av norska Stacc.

– Tack vare att vi blev uppköpta kunde vi mycket snabbare avancera framåt, säger Roderick Hristov, VD på Stacc Farm.

Uppköpet av Stacc Farm ligger helt i linje med Staccs tillväxtplan på den nordiska marknaden.

– Redan vid vårt första besök i Skövde blev vi imponerade av kommunens planerade satsningar på att utveckla Skövde Science Park och området runt omkring. Skövde är en spännande stad i snabb utveckling med många bra teknikmiljöer och mycket expertis. Stacc Farm har en stark kompetens inom våra investeringsområden och teamet i Skövde är den perfekta starten för vår Sverigeexpansion, säger Henna Raknes, VD på Stacc.

Hoppa till innehåll