Sök...
Stäng den här sökrutan.

Första lägenheterna i Skövde Science City hyrs ut

Nu har Skövdebostäder släppt tolv lägenheter för uthyrning på området Bostället. Huset ligger på Mariesjö, där Skövde kommun storsatsar för att skapa en levande och dynamisk stadsdel med upp emot 4 000 bostäder på sikt.

Bostället består av två byggnader som är placerade vid korsningen Mariesjövägen och Lärkstigen, bredvid restaurangen Thai House.

– Det är ett riktigt bra läge. Hyresgästerna har nära till Högskolan i Skövde, Science Park Skövde och centrumkärnan med sitt utbud, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäderna.

Hyrs ut via bostadskön

De tolv första lägenheterna på Bostället ligger ute för uthyrning till 30 mars.

– Det är ettor och tvåor med inflyttning 1 september. Lägenheterna har egen balkong eller uteplats och en etta kostar 5 850 kr i månaden. Bostäderna hyrs ut via vår bostadskö och man anmäler intresse via webbsidan under en vecka. Längre fram kommer vi även att släppa 59 lägenheter till på Bostället, säger Maria Bunyemen, uthyrare på Skövdebostäderna.

Ska präglas av hållbarhet

Skövde kommun har visioner för Mariesjöområdet. I Skövde Science City ska bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service. Stadsdelen ska i framtiden präglas av hållbarhet med gångstråk och cykelbanor.

– På Bostället vill vi underlätta för hyresgästerna att leva hållbart. Det finns till exempel ett cykelhus och solceller på taken, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Mer information om Bostället finns på www.skovdebostader.se/bostallet

Bild: Studio Ekberg.

Hoppa till innehåll