Sök...
Stäng den här sökrutan.

Flera Skövdebolag på speljättens topplistor

Den ledande distributionsplattformen för dataspel, Steam, har nu sammanställt vilka spel som presterade bäst under 2022. På listorna återfinns flera spel som har producerats av Skövdebolag, som under de senaste åren har levererat flera succéer.

– Vi har arbetat med att bygga upp en spelindustri under 20 års tid i Skövde och dessa investeringar och ansträngningar ger resultat med återkommande spelsuccéer, säger Kenneth Johansson, Vice President på Science Park Skövde.

Majoriteten av bolagen som toppar listorna har gjort liknande resor på vägen till topplistorna. Grundarna började som studenter på Högskolan i Skövdes spelutvecklingsutbildning och tog efter studierna steget till att starta eget spelföretag genom Science Park Skövdes startup-program.

– Den unika miljön inom spelutveckling som finns i Skövde har bidragit mycket till vår framgång. Utan den hjälp och stöttning som vi har fått från Science Park Skövde hade vi som bolag inte funnits idag. Det är väldigt roligt att göra andra framgångsrika Skövdebolag sällskap i topplistorna, så som Iron Gate med Valheim och Redbeet Interactive med Raft, och är ett kvitto att Skövde har något unikt, säger Rickard Frisegård, VD på Stunlock Studios som är ett av bolagen som toppade Steams lista gällande årets bästa nysläppta spel med V Rising.

Läs hela nyheten på Sweden Game Arenas webb >>

Hoppa till innehåll