Sök...
Stäng den här sökrutan.

Skövde lanseras som spel i ny kampanj 

Aldrig tidigare har avatarer från vitt skilda spel stått sida vid sida på ett spelomslag för en plats. Men nu händer det i Skövde. För när platsen växer och vill locka fler etableringar och talanger inom dataspel, smart industri och IT med fokus på fintech, sluter många upp. Tillsammans lanserar man Skövde som ett spel och en spelplan full av möjligheter, framför allt genom Science Park Skövdes innovationsarenor. Bakom kampanjen står Science Park Skövde och Skövde kommun. 

”Press play and join the game”. När du klickar på spelomslaget med den världskända geten Pilgor och den kvinnliga karaktären från V Rising släpps du in på Skövdes spelplan. Här möter du näringslivsrepresentanter som berättar om platsen, och de möjligheter de får genom Science Park Skövdes ekosystem och arenor. Signalen är tydlig: Skövde är en framtidsplats. 

Stora möjligheter för fler att utvecklas

– Det är fantastiskt att se hur Skövdes starka position inom spelutveckling nu används för att marknadsföra platsen som helhet. Som en del av Science Park Skövde ser vi många fördelar med att vara här och vi är glada över att kunna bidra till kampanjen. Vi hoppas att detta initiativ kommer att locka fler talanger till Skövde, säger Rickard Frisegård, vd på Stunlock Studios. 

– Skövde växer snabbt inom framför allt dataspel, smart industri och IT med fokus på fintech och det finns stora möjligheter för fler entreprenörer och bolag att utvecklas här. Det vill vi berätta om, och vi väljer att göra det på ett sätt som kanske sticker ut. Det är nog ingen annan plats som pratar om sig själva som ett spel och en spelarena – och som har ett eget spelomslag, säger Gustaf Wikblom, etableringsansvarig på Science Park Skövde. 

Kampanjen pågår under perioden 6 mars och fram till påsk, och syns bland annat på Linkedin, Youtube, Twitter och Instagram.  

Läs hela nyheten på Sweden Game Arenas webb >>

Hoppa till innehåll