Sök...
Stäng den här sökrutan.

David levlar upp från den Engelska kusten till livet i Skövde

David är från Folkestone, en vacker kuststad som ligger i England. Hur hamnade han då i Skövde?

– Min fru bodde i Sverige när vi först träffades online. Kort efter att jag hade varit och hälsat på för första gången så föll jag för både henne och Sverige och har inte återvänt till England sedan dess, berättar David glatt.

Det här var för drygt fem år sedan. Förra året flyttade familjen till ett hus strax utanför Skövde, där hans fru är född och uppvuxen.

En karriär inom den digitala sfären

David arbetar som frilansare och har flera olika roller som redaktör och skribent med fokus på datorspel, e-sport och fotboll. Han reser ofta i arbetet till olika städer i Sverige för att skriva om stora evenemang, som DreamHack i Jönköping. Davids karriär gör det möjligt för honom att kombinera sin passion för spel med sin professionella expertis.

– Det kan vara svårt att stänga av om man tillbringar hela dagarna vid datorn och har mycket ”uppkopplade” hobbyer. Under Covid-pandemin tog jag därför upp min barndomshobby – att samla på och måla Warhammer-miniatyrer samt att samla på Pokemon- och fotbollskort. Att måla de små plastmodellerna har verkligen hjälpt mig att koppla ifrån, berättar David.

Exploring Skövde

Även om David och hans fru kanske inte ser sig själva som några stora friluftsentusiaster, så har de utforskat många olika platser här i Skövde.

– Mitt favoritställe i Skövde är butiken Manatorsk som specialiserar sig på spel och har ett brett sortiment av Magic och andra kortspel, Warhammer, D’n’D och en massa brädspel för alla åldrar och smaker. Som stor nörd har det stället varit ett underbart stöd sedan vi flyttade. Annars har vi börjat gå på fler lokala evenemang som Matfestivalen m.m. i takt med att vi vänjer oss vid området.

Red Warhammer character
Warhammer-figur

I och med att hans 1.5-åriga dotter blir äldre ser de fram emot att utforska mer av vad Skövde har att erbjuda.

– Nu när det är sommar i Sverige och vår lilla flicka springer runt, så jag tillbringar mycket tid i trädgården med henne. Eftersom vi bor ute på landet så har vi mycket utrymme, något jag är väldigt tacksam för. De flesta dagar, oavsett om det regnar eller inte, är vi ute i trädgården och sparkar fotboll eller så springer hon runt huset och pekar på blommor.

Framtiden i Skövde

David och hans familj har inga planer på att lämna Skövde. Yrkesmässigt är David särskilt fascinerad av utvecklingen på Science Park, och han vill knyta mer kontakter med den lokala spelindustrin som växer här.

– Jag var nyligen på DreamHack Summer i Jönköping och stötte på en lokal spelutvecklare, Angry Demon Studios, som jag förhoppningsvis kommer att besöka innan de släpper sitt nästa spel. Jag tycker att Skövdes spelindustri är så förvånansvärt stor och jag tror att fler i den engelskspråkiga världen behöver höra talas om den.

Black and white photo
David. Foto: Evelina Eklund Hassel

– Om jag skulle ha ett långsiktigt mål för min tid i Skövde skulle jag gärna arbeta inom ett område som gjorde det möjligt för mig att lyfta dessa spelstudior mer. Kanske starta en egen YouTube/TikTok-kanal och se till att fler får upp ögonen för de här spelutvecklarnas spel, avslutar David.

Hoppa till innehåll