Sök...
Stäng den här sökrutan.

Bo mitt i smeten

You're invited

Lär känna Skövdes everyday life.

Make a move

Har du tänkt tanken att flytta till Skövde? Great!

Vi gör allt för att du ska känna dig välkommen. Skövde är en stad i ständig förändring. Varje år kommer hundratals nya rekryter till regementet och tusentals nya studenter till högskolan. För att inte tala om alla inflyttade talanger från när och fjärran som joinar våra expansiva bolag. De senaste åren har vi ökat takten ordentligt och bygger nu runt 400 nya bostäder om året. 

Så hur vill du bo? Lantligt fast nära till city, nyproducerat, där pulsen känns eller där tåget stannar? Här finns det mesta. För dig som vill bo där det händer planerar vi nu för Skövde Science City, en unik ny stadsdel i centrum där hållbara bostadskvarter för olika livsfaser varvas med företagslokaler och innovativa mötesplatser.

Frågor och funderingar? Såklart du har. Att flytta är ett stort steg. Vi hjälper dig gärna på vägen och svarar på frågor kring hur det är att bo i Skövde.

Let´s Connect!

Get Closer

Hjulspår på konferensgolvet och löv i håret? Inga konstigheter i Skövde.

Här är det så nära till natur och aktiviteter att du hinner mer än du tror på lunchrasten. Du hinner lätt ta en tur med mountainbike på Billingen, en kort shoppingrunda i city eller ett varv i skidspåret under vintertid. Det mesta finns inom räckhåll vilket gör livet lite enklare. 

Som barnfamilj känns det både tryggt och smidigt med promenadavstånd till förskolor, skolor och idrottsanläggningar. Mer tid till familjen, fritiden och det du älskar helt enkelt. Det är så vi jobbar i Skövde.

Enjoy the ride

På med hjälmen, håll i hatten och se upp. Sådär 299 meter upp.

På Billingen, berget som bokstavligen står mitt i centrum, hittar du MTB-spår, pumptracks, höghöjdsbanor, löparspår och vandringsleder. När det blir vinter och temperaturen sjunker, ja då höjer vi nivån lite till. Billingen är såklart ett officiellt Vasaloppscenter med över 35 kilometer längdspår värdiga elitåkare.

Berget – check! Vad finns mer i Skövde? Ja om man kunde tävla i antal naturreservat så skulle vi definitivt stå på pallplatsen. Här finns en mängd olika naturområden med trollska skogar, öppna hagmarker, fjälliknande landskap och magisk utsikt.

Go explore!

bo-mitt-i-smeten

Bo mitt i smeten

Nu kan du bo i Skövde Science City och bli granne med ett helt kluster av spelutvecklingsbolag eller företag inom Fintech. Här varvas nämligen hållbara bostäder med spännande mötesplatser och företagslokaler. Bästa läget! Inte minst för att du kan promenera till centrum, högskolan, resecentrum och Science Park Skövde på bara några minuter.

eeasy-peasy@2x

Easy peasy

Barnfamiljer. Listen up! I Skövde blir familjelivet liiite enklare. Här är det nära till natur, affärer, förskolor och skolor. Visste du förresten att vi även har privata skolor som fokuserar på engelska?
380-mojligheter

380 möjligheter

Idrotts- eller föreningsintresserad? Visste du att Skövde har 380 olika föreningar där idrotten är en stor del. Så vare sig du vill spela rugby, eller handboll, lära dig mer om biodling eller sjunga i kör, så kommer du känna sig som hemma. Bara att välja och vraka!
bo-har,-jobba-dar

Bo här, jobba där?

No worries! Vi är Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion. Inom en radie på fem mil runt Skövde bor 250 000 människor och många pendlar till eller från närliggande städer varje dag. Från Stockholm tar du dig hem på två timmar, från Göteborg på en.
fran-rock-till-opera

Från rock till opera

Visste du att Skövde är en av landets största teater- och filmstäder utanför våra storstäder? Här kan du ta del av minst ett evenemang varje dag, 365 dagar om året.

Enjoy!

ga-36-hal

48 hål

Älskar du golf? Perfekt, Skövde har faktiskt tre riktigt schyssta golfbanor att välja på och inom några mil finns flera andra fina banor att besöka. Och bli inte förvånad om du möter elitspelare på rundan. De spelar ofta här.

meet-up

Meet up?

Skövde har gott om plats för kreativa möten. Vad sägs om Kulturhuset, Balthazar Science Center, Bahnhof cowork, Arena Skövde, Billingen, Assar – Industrial Innovation Arena eller Högskolan i Skövde? Glömde vi någon? Troligen. Det är svårt att hålla räkningen.
citylife

Citylife

I stadskärnan finns charmiga butiker, stora köpcenter och många restauranger och caféer. För dig som vill uppleva Skövde by night finns såklart barer och nattklubbar.

Enjoy!

kids-zone

Kids Zone

För de små eller dem med barnasinnet kvar finns Skogsmulleriket, Billingen Bikepark, lekplatser, minigolf och Billingebadet – med fantastisk utsikt över Skövde.

Let´s play!

extended-version

Extended Version

Skövde är en del av Skaraborg som är ett storslaget landskap med mycket att utforska. Vad sägs om att spana in tranorna vid Hornborgasjön, besöka Göta kanal eller uppleva vildmarkskänsla i Tivedens nationalpark där istiden gör sig påmind med tio meter höga klippblock och djupa grottor.
Hoppa till innehåll