Sök...
Stäng den här sökrutan.

Skövde AIK levlar upp

Efter en lång, kall och blöt vinter är spelet äntligen i gång för Skövde AIK. Nyligen vann de sin första match för säsongen mot Östersund och nu laddar de såklart för fler utmanande matcher med positiva resultat.

Under de senaste 20 åren har klubben spelat i division 1 och 2 och 2022 är det första året som de är med i Superettan.

– Det är verkligen spännande och jätteroligt, vi är taggade!

Sedan 1919 har fotbollsälskare i Skövde kunnat mötas i klubben som idag har ca 1000 medlemmar. Här samsas både unga och äldre i en verksamhet som omfattar barngrupper för åldrarna 5-7 år, ungdomsgrupper, en pensionärssektion och såklart a-laget.

– Vi startade en avdelning för flickor för tre år sedan som vi hoppas kommer att växa. Just nu har vi bara herrar i A-laget men vi hoppas så klart att vi kan ha ett damlag med egna förmågor om några år, säger Per Åstemo, klubbchef.

Kombinerar fotboll med hockey

Klubben har sin hemma-arena på Lillegårdens IP där det finns både konstgräs och naturligt gräs. A-laget tränar på Södermalms IP där det finns uppvärmda spelplaner som klarar temperaturer ner till -9 grader.

– För ungdomarna börjar utesäsongen i april och för de yngsta i maj. Många av våra medlemmar kombinerar fotbollen på sommarhalvåret med ishockeyträning på vintern. Det blir några månader som sporterna löper parallellt men ledarna i de olika klubbarna samarbetar och synkar ihop sig gällande träningstider så att det inte ska krocka i ungdomarnas kalendrar, säger Per.

Unga talanger hittar till fotbollen

Varje vår anordnar Skövde AIK Klassfotbollen i Skövde som brukar locka 2500 barn i årskurserna F-6.

– Det är en riktig glädjefest där vi varken räknar poäng eller mål och det är ofta en inkörsport för många barn att börja träna fotboll, säger Per.

Hoppa till innehåll