Test

Lär känna Skövdes everyday life.

Make a move

Har du tänkt tanken att flytta till Skövde? Great!

Vi gör allt för att du ska känna dig välkommen. Skövde är en stad i ständig förändring. Varje år kommer hundratals nya rekryter till regementet och tusentals nya studenter till högskolan. För att inte tala om alla inflyttade talanger från när och fjärran som joinar våra expansiva bolag. De senaste åren har vi ökat takten ordentligt och bygger nu runt 400 nya bostäder om året. 

Så hur vill du bo? Lantligt fast nära till city, nyproducerat, där pulsen känns eller där tåget stannar? Här finns det mesta. För dig som vill bo där det händer planerar vi nu för Skövde Science City, en unik ny stadsdel i centrum där hållbara bostadskvarter för olika livsfaser varvas med företagslokaler och innovativa mötesplatser.

Frågor och funderingar? Såklart du har. Att flytta är ett stort steg. Vi hjälper dig gärna på vägen och svarar på frågor kring hur det är att bo i Skövde.

Let´s Connect!

Get Closer

Hjulspår på konferensgolvet och löv i håret? Inga konstigheter i Skövde.

Här är det så nära till natur och aktiviteter att du hinner mer än du tror på lunchrasten. Du hinner lätt ta en tur med mountainbike på Billingen, en kort shoppingrunda i city eller ett varv i skidspåret under vintertid. Det mesta finns inom räckhåll vilket gör livet lite enklare. 

Som barnfamilj känns det både tryggt och smidigt med promenadavstånd till förskolor, skolor och idrottsanläggningar. Mer tid till familjen, fritiden och det du älskar helt enkelt. Det är så vi jobbar i Skövde.

Enjoy the ride

På med hjälmen, håll i hatten och se upp. Sådär 299 meter upp.

På Billingen, berget som bokstavligen står mitt i centrum, hittar du MTB-spår, pumptracks, höghöjdsbanor, löparspår och vandringsleder. När det blir vinter och temperaturen sjunker, ja då höjer vi nivån lite till. Billingen är såklart ett officiellt Vasaloppscenter med över 35 kilometer längdspår värdiga elitåkare.

Berget – check! Vad finns mer i Skövde? Ja om man kunde tävla i antal naturreservat så skulle vi definitivt stå på pallplatsen. Här finns en mängd olika naturområden med trollska skogar, öppna hagmarker, fjälliknande landskap och magisk utsikt.

Go explore!