Rekordmånga nya internationella studenter i Skövde

Studenter i en lektionssal med en skärm längst fram.

På måndag inleds introduktionen för de nya internationella studenter som påbörjar sina studier vid Högskolan i Skövde. Under pandemin minskade antalet internationella studenter något, men det ser ut att ha ändrats till den här höstterminen. Drygt 350 studenter från hela världen kommer nu till Skövde för att läsa en utbytestermin, eller läsa ett helt program. Det är betydligt fler studenter än på många år.

– Det är över 350 nya internationella studenter som börjar plugga hos oss i höst, vilket är det högsta antalet på många år. Det känns jättekul och visar att Högskolan i Skövde har attraktiva utbildningar även internationellt, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

Närmare 40 olika nationaliteter finns representerade bland de nya studenterna. Under introduktionen kommer studenter från såväl Indien, Sydkorea, USA och Spanien att delta. Syftet med introduktionen är att studenterna ska känna sig välkomna både till campus, till Skövde och till Sverige.

Högskolan i Skövde har flera unika utbildningar och forskning som gör avtryck internationellt. Här finns bland annat norra Europas största och Sveriges i särklass bredaste utbud av dataspelsutbildningar. Spelsuccéer gjorda av Skövdebolag och tidigare studenter toppar gång på gång försäljningslistorna i världen och högskolan är en del av Sweden Game Arena, en tillväxtmiljö för just dataspelsutveckling. Här finns också framstående utbildningar inom IT/Tech, ekonomi, teknik och rena ingenjörsutbildningar mm. Inte konstigt att många av studenterna rekryteras av företagen, direkt efter examen.

Ingången till en skola med nedhängande grenar i förgrunden

Föregående
Nästa
Skip to content